• Főoldal
  • Magyarország étele
    • Magyarország étele 2025
      • Filozófia
      • Fővédnökeink 2025.
      • Magyarország étele 2025. versenykiírás
      • Visszaszámláló
      • Magyarország étele 2025. zsűri
      • A 2025-ös tányér
      • Agroturizmus étele 2025 versenykiírás
      • Szakma Ifjú Mestere 2025.
      • Rajzpályázat 2025
    • Magyarország étele 2024.
      • Filozófia
      • Magyarország étele 2024. versenykiírás
      • Fővédnökeink 2024.
      • Magyarország étele 2024. zsűri
      • A 2024-es tányér
      • Szakma Ifjú Mestere
      • Magyarország díszasztala 2024
      • “Csak tiszta forrásból” rajzpályázat 2024.
    • Magyarország étele 2023
      • Fővédnökeink – 2023.
      • „Befordúltam a konyhára” rajzpályázat – 2023.
      • Magyarország étele 2023. versenykiírás
      • Magyarország étele 2023. zsűri
      • A 2023-as tányér
      • Visszaszámláló
      • Fővédnökeink – 2023.
      • „Befordúltam a konyhára” rajzpályázat – 2023.
      • „Befordúltam a konyhára” rajzpályázat – 2023.
    • Magyarország étele 2022.
      • Magyarország étele 2022.
      • Fővédnökeink – 2022.
      • Magyarország étele 2022. versenykiírás
      • Magyarország étele 2022. zsűri
      • A 2022-es tányér
    • Magyarország étele 2021
      • Filozófia
      • Fővédnökeink 2021
      • Magyarország étele 2021 versenykiírás
      • Zsűri 2021
      • 2021-es tányér
      • Csatlakozni szeretnék…
    • Magyarország étele 2020
      • Magyarország étele 2020
      • Fővédnökeink 2020
      • Filozófia
      • Versenykiírás 2020.
      • Zsűri 2020
      • A 2020-as tányér
      • Csatlakozni szeretnék .
    • Magyarország étele 2019.
      • Magyarország étele 2019.
      • Fővédnökök
      • Filozófia
      • Zsűri 2019.
      • Mentes 2019.
      • A 2019-es tányér
      • Csatlakozni szeretnék .
      • Lelőhelyek
    • Magyarország étele 2018.
      • Magyarország étele 2018.
      • Fővédnökök
      • Filozófia
      • Magyarország étele 2018. recept
      • A zsűri
      • Mentes
      • A tányér
      • Lelőhelyek
      • Csatlakozni szeretnék
  • Magyarország itala
    • Magyarország itala 2025 versenykiírás
    • Magyarország itala® mixerverseny zsűri
  • Szamos – Tányérdesszert verseny
    • Szamos Tányérdesszert verseny 2025.
      • Szamos Tányérdesszertverseny 2025 kiírás
      • Szamos Tányérdesszert verseny 2025-ös zsűri
    • Szamos Tányérdesszert verseny 2024.
      • Szamos tányérdesszert verseny 2024. versenykiírás
      • Szamos Tányérdesszert verseny 2024-es zsűri
    • Szamos Tányérdesszert verseny 2023.
      • Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny 2023. Versenykiírás
      • Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny 2023. – zsűri
  • Kapcsolat

Magyarország étele 2018.

Belfegor


Magyarország étele 2018.

A recept fantázianeve: Belfegor - Makói hagymás velővel töltött, paprikás mártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal



Nótár László Séf

Az étel megalkotója:

(Séf, Mangó étterem, Ajka)


Hosszú Ivett Kamilla

valamint segítője:


Idézet a Magyar Konyha cikkéből:
„Nem véletlen, hogy a csapatunk neve „Mintha anyám főzte volna”” – magyarázza Nótár László. Kihasználtuk azt az érzelmi kötődésünket, ami a régi ízekhez köt minket. Mint amilyen a daragaluska. Ez mindenkinek a kedvence, én zelleres köretként tettem föl, nem zsírral készítettem, kicsit vajasabbra hagytam, megmodernizáltam, zöldborsólevesben főztem ki” - mondja. Szerinte a hajdinát nagyon nehéz újból megszeretnie a magyar embernek, mert eltávolodtunk az ízétől. „Mi kenyérbe töltöttük és egy rántotthús-fílinget adtunk neki, hogy roppanós legyen, amikor belekóstolunk.

Aztán van még a tányéron egy tízdekás szűzpecsenye, hagymás velővel töltve. Lehet köszvényről, vagy bármiről beszélni, a velőt szereti a magyar ember – ezt is az érzelmekre játszva készítettük el. A paprikás mártás, amivel le van öntve, például a lányaim kedvence.

Tejfölt teszek bele, vagy egy kis tejszínt, keményítővel meghúzom, érezni rajta a jó hagyma és paprika ízét, ezzel nem lehet kapufát lőni”
– jegyzi meg mosolyogva.

Magyarország étele 2018. referenciafilm

Hírolvasó: Zahorán Adreinne
Video: Kozelka Film (+36/20-532-0580; kozelkafilm@gmail.com)

A verseny összefoglalója
A Globo Tv-nek ezúton is köszönjük.

Interjú Nótár Lászlóval
Az Ajka Városi televízió elsőként beszélgetett a Magyarország étele szakácsversenyt megnyerő Séffel.

ECHO TV
Hagymás velő és paprika is kell hozzá – elkészült Magyarország étele 2018.;
Rácz Lajos, Asztalos István, Nótár László - ECHO TV
TUDAKOZÓ / 2018.06.04.


Az ORIGO hírportál szemszögéből

A Magyarország étele projektet egy nagyszabású szakács felvonulással népszerűsítették, valamint a receptúrát is leadták az Országgyűlésben.

Az étel szerződött partnereinknél szerezhető csak be, kizárólag a Magyarország étele logóval és lekaparható kuponkóddal ellátott étel az eredeti!

A résztvevő üzletek listája itt ellenőrizhető!

magyarorszag etele
Magyarország Étele ® I Minden jog fenntartva © Copyright 2017
Magyarország Étele ® I Minden jog fenntartva © Copyright 2017