Egy szakácsverseny, mely az identitásra épül, és a jövőnek szól.
Megszületik az ötlet, hogy megvalósítsuk Magyarország étele szakácsversenyt.
Megtörténik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába való bejelentés, az oltalomigény ettől a naptól érvényes.
Megállapodás születik, hogy a hazai kínálat piacának segítése érdekében az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., valamint a Biokultúra szövetség és a verseny szervezők szorosabbra fűzik partnerségüket.
Együttműködés születik a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, mely alapján eldől, hogy a verseny az Egyetem tankonyháján kerül megrendezésre.
Megérkeznek a szponzorok, mellyel véglegessé válik, hogy mely cégek jóvoltából kerül meghirdetésre az élőmunkás, melegkonyhás szakácsverseny.
Elkészül a végleges versenykiírás.
A verseny sajtótájékoztatójára a Budapesti Gazdasági Egyetem Lotz-termében, ezen a napon kerül sor.
Befejeződik a nevezések fogadása.
Ezen a napon kerül megrendezésre az első “Magyarország étele” melegkonyhás szakácsverseny.