Egy szakácsverseny, mely az identitásra épül, és a jövőnek szól.
Megszületik az ötlet, hogy megvalósítsuk Magyarország étele szakácsversenyt.
Megtörténik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába való bejelentés, az oltalomigény ettől a naptól érvényes.
Megállapodás születik, hogy a hazai kínálat piacának segítése érdekében az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., valamint a Biokultúra szövetség és a verseny szervezők szorosabbra fűzik partnerségüket.
Együttműködés születik a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, mely alapján eldől, hogy a verseny az Egyetem tankonyháján kerül megrendezésre.
Megérkeznek a szponzorok, mellyel véglegessé válik, hogy mely cégek jóvoltából kerül meghirdetésre az élőmunkás, melegkonyhás szakácsverseny.
Elkészül a végleges versenykiírás.
A verseny sajtótájékoztatójára a Budapesti Gazdasági Egyetem Lotz-termében, ezen a napon kerül sor.
Befejeződik a nevezések fogadása.
Ezen a napon kerül megrendezésre az első “Magyarország étele” melegkonyhás szakácsverseny.
120 fő szakács és séf kíséretében, és egy zenés ünnepi felvonulás keretében vittük a Magyarország étele 2018. receptúráját a Parlamenthez, ahol Dr. Jakab István az Országgyűlés alelnöke vitte be a Parlamentbe, megőrizve azt az utókor számára
2018. augusztus 28-án Zánkán, az Erzsébet táborok zárásaként nem hivatalos világrekord született, ugyanis melegkonyhai szakácsversenyben győztes ételt talán még soha nem tálaltak fel 1800 adagban.
Elkészül a Magyarország étele 2019. versenykiírása
Lezárul a nevezési időszak
Magyarország étele 2019. verseny döntője. Megszületik a 2019-es étel.
200 fő szakács és séf kíséretében, és egy zenés ünnepi felvonulás keretében vittük a Magyarország étele 2019. receptúráját a Parlamenthez, ahol Dr. Jakab István az Országgyűlés alelnöke vitte be a Parlamentbe, megőrizve azt az utókor számára
Elkészül a Magyarország étele 2020 versenykiírása
Meghirdetésre kerül a Magyarország étele 2020 szakácsverseny
Öt ország bevonásával megrendezésre kerül a Magyarország étele 2020 szakácsverseny
A versenyt Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte, Somogy-ország ízei nevű ételükkel
III. Szakácsfelvonulás
2020. október 27-én du. 15.00 órakor indult a szakácsok részére meghirdetett díszfelvonulás. A díszfelvonulás élén a szokásoknak megflelően Magyarország étele 2020. szakácsverseny győztesei, név szerint Ortó Gyula és Dobos Tibor sétált, kezükben a győztes recepttel, a Somogy-ország ízeivel, melyet
Elrajtol a Magyarország étele 2021 szakácsverseny
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével 2021. évben negyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre várták a világ minden tájáról (kiemelten a történelmi Magyarország területéről, és a diaszpórából) a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését.
4 országból, 33 csapat nevezett a Magyarország étele 2021. szakácsversenybe
Megrendezésre került a Magyarország étele 2021. elődöntője
Negyedik alkalommal meghirdetett „Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny középdöntőjét, melyen eldőlt, hogy melyik 12 versenyétel jutott a június 5-ei döntőbe.
Megrendezték a Magyarország étele 2021. döntője
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai partnerségével negyedik alkalommal hirdette meg a Magyarország étele nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, amelynek szlogenje az lett: Egy a természettel. A Magyarország étele 2021 szakácsversenyt a felvidéki „Tűzrőlpattant menyecskék” csapata, Bottyán Szilvia, Ferner Valentina nyerte „Nagy erdő mesés mágiája” elnevezésű ételükkel.
IV. Szakácsfelvonulás
2021. június 30-án már negyedik alkalommal rendezte meg, az immáron hagyományosnak mondható Szakácsfelvonulását az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A díszfelvonulás élén a szokásoknak megflelően Magyarország étele 2021. szakácsverseny győztesei, név szerint a felvidéki „Tűzrőlpattant menyecskék” csapata, Bottyán Szilvia, Ferner Valentina nyerte „Nagy erdő mesés mágiája” elnevezésű ételével. A receptet
Meghirdetésre került a Magyarország étele 2022. szakácsverseny
A magyar szürkemarha húsa volt a kötelező alapanyag a Magyarország étele 2022 szakácsversenyen, amely kapcsolódott a Petőfi-emlékévhez. Ugyanis a „Talpra magyar!” szlogen lett a verseny témája, melyre 2021. november 19-ig lehetett nevezni.
29 csapat részvételével megrendezésre került a Magyarország étele 2022. szakácsverseny elődöntője
Kiválasztásra került a döntőbe jutó 12 csapat, melyet további 2 tartalékos csapat követett.
Ötödik alkalommal is sikerrel rendezték meg a Magyarország étele szakácsversenyt
Az ötödször Magyarország étele 2022. szakácsversenyt a derecskei Almavirág Team (Breitenbach Attila, Balogh Szabolcs) nyerte meg megrendezett Magyarország étele 2022. szakácsversenyt. A csapat a Hortobágy ízei (marhafartő borókával, slambuc, lecsó, zsályás vajmártás) fantázianevű étellel győzött a versenyen. A második helyezett a Lifestyle Hotel Mátra (Simon András és Fodor Szabolcs), a harmadik a Blöff Bisztró (Miseta Zoltán és Torma Dávid) csapata lett.
V. Szakácsfelvonulás: Új magyar étel és hófehér belváros
2022. szeptember 21-én ötödik alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható Szakácsfelvonulását az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A díszfelvonulás élén a szokásoknak megflelően Magyarország étele 2022. szakácsverseny győztesei, név szerint a derecskei Almavirág Team szakácsai, Breitenbach Attila és Balogh Szabolcs ment „Hortobágyi ízek” elnevezésű ételükkel. A receptet
Meghirdették a Magyarország étele 2023. szakácsversenyt